4 martie 2013

Cafeaua dementa...

Despre cafea...
Mai bine mai tarziu decat mai devreme..
Cu drag Doamnei Veronica si sotului dansei!

Daca mi-as fi pregatit un speech ar fi trebuit sa imi cer scuze in primul rand fata de dumneavoastra. Nu sunt adepta stereotipiilor si de aceea astazi va voi vorbi despre cafea din punctul meu de vedere....
Cafeaua este in sine o poveste care te imbratiseaza inca din momentul in care ai sansa de a auzi cantecele pline de pasiune ale culegatorilor din partile insorite ale globului. 
Cafeaua este o imbratisare matasoasa si calda care-ti desfata simturile si te insoteste in special atunci cand rasfoiesti o carte, sau cand alegi sa-i savurezi aroma aparte alaturi de cei dragi. 
Nu pot sa nu recunosc ca pentru mine cafeaua este o felie importanta din torutul vietii. Sunt pareri impartite ca face bine, ca uneori dauneaza. Poate ca este asa....

Cafeaua inseamna pasiune si finete, inseamna eleganta si rafinament, inseamna un amestec de soare si gheata ce-ti umple simturile cu legendele ei mereu proaspete. 
Francezul Jules Michelet spunea despre cafea ca este "bautura luciditatii, cea mai buna hrana pentru minte, caci spre deosebire de bauturile spirtoase, limpezeste gandirea. Cafeaua alunga norii care intuneca imaginatia si inlatura apasarea lor grea. Ea permite unei raze de adevar sa patrunda realitatea intunecata a lucrurilor"
Putina firsca, sau spuma de lapte adaugate in licoarea neagra si fierbinte pot fi un deliciu de care sa te bucuri intr-o seara in care ai ales sa vorbesti despre o carte ce te-a impresionat. Un firicel de nobil coniac sau de tequila pierdute in cafeaua fierbinte iti alunga oboseala si apasarea dupa o zi grea. 
Menta...
Pentru mine menta in cafea reprezinta o combinatie pe care mereu o imbratisez cu drag si speranta. Siropul verde intens peste care torni cateva picaturi de miere si cafeaua fierbinte devin un melanj ce ma impinge sa impletesc cuvintele iar starea se poate asemana cu privirea lucida, mirata si deschisa spre un rasarit de soare in briza racoroasa a unei mari ce defineste toate nuantele de albastru. 
Te intoarce la viata cafeaua, te intoarce spre alte perceptii impinse de simturi stimulate de gust, de aroma de culoare...
Nu stiu daca aici se gaseste ceea ce am spus atunci in fata dumneavoastra, dar cu siguranta este ceea ce simt in legatura cu cea mai spectaculoasa muza a mea...
 

Un comentariu: